miércoles, 26 de octubre de 2011

Mitjans de desinformació

L’imperi mediàtic de Berlusconi ha arrelat amb força al mercat espanyol amb la fusió del grup Prisa. S’ha reduït el nombre d’espais suposadament informatius que tan sols difonen banalitats i anàlisis superficials i acrítiques de l’actualitat. No resulten rendibles i ràpidament s’han substituït per xous d’impacte i d’altres teleporqueries.

Alhora es criminalitzen organitzacions periodístiques que treballen per la transparència de les administracions.

Wikileaks ens ha ofert indicis de corrupció d’oficials i d’empreses d’arreu del món, i la resposta de la justícia ha estat perseguir Julian Assange, el seu fundador i portaveu,
amb acusacions de caire sexual i de traïció.

El truc és vell. Fa 2.400 anys Sòcrates va ser condemnat a mort per pervertir el jovent i qüestionar les divinitats oficials. Acusacions així i altres distraccions eviten tractar l’essencial, com ara els motius de les crisis econòmiques, ecològiques i democràtiques. O aplanen el camí de les retallades socials, de cost minúscul en comparació amb guerres o especulacions financeres i immobiliàries.

Tant de bo que la pèrdua d’aquests espais informatius comercials faciliti la proliferació de mitjans que valoren la informació contrastada i l’anàlisi crítica per sobre dels beneficis a curt termini.

Font : www.rocaguinarda.org , Butlletí 166

No hay comentarios:

Publicar un comentario